(All Answers) Amazon Pay Quiz : Answer & Win Rs.1000 Pay Balance (13th June)

5

Contents

Amazon Quiz Time Answers

(All Answers) Amazon Pay Balance Quiz Time 13th June : Answer & Win Rs.1000

Amazon Quiz Time Answers 10th June 2019, Amazon Today 8AM-12PM Quiz Question Answers, Amazon Quiz Time Pay Balance Quiz Contest Answers and Win Rs.1000 – This time Amazon is once again back with the another Amazon App Quiz Time Contest. Amazon daily comes with new Quiz contest. We are regularly sharing the Amazon Quiz Contest with Answers. This is another awesome offer. This is Amazon Quiz Time Contest in Which You Will Win Rs.1000 Pay Balance on Giving of Quiz Answers. Offer is valid for all users and only valid for Amazon app. So just give answer of 5 question and get chance to win Rs.1000 Pay Balance. So hurry up and grab this amazing.

Amazon Quiz Time Pay Balance Contest

All Answers of Amazon App Quiz / Quiz Time / App Only Quiz contest added. So just check daily Amazon Quiz Contest answer and Play the Quiz and Get Chance to win Free Amazon Pay Balance. Amazon Quiz Today Answers Added.

How to Participate in Amazon Quiz Time Contest & Chance to Win Rs.1000 :-

  • First download – Amazon app
  • Login or Sign up your account.
  • You will see the Amazon Quiz Time Contest Banner.
  • Click on it.
  • You will see Questions.
  • Give the answers.
  • Complete the Quiz.
  • If you will lucky then you will get Rs.1000 Pay Balance.

 

Amazon Today Quiz Answers 13th June 2019 :-

Q1) After the Green Revolution, ‘Operation Flood’ was launched in the year 1970. Which product was the focus of this movement?

Anwer : Milk

Q2) What is the national sport of India?

Anwer : India doesn’t have one

Q3) The Odisha government recently launched a scheme to provide free sanitary napkins to school girls across the state. What is this scheme called?

Anwer : Khushi

Q4) Who recently created history by becoming the first-ever spinner to bowl the opening over in a World Cup match?

Anwer : Imran Tahir

Q5) Which of these branches of science is concerned with the study of reptiles and amphibians?

Anwer : Herpetology


Amazon Today Quiz Answers 10th June 2019 :-

Q1) India’s only orangutan recently passed away at Odisha’s Nandankanan Zoological Park. What was her name?

Answer : Binny

Q2) The Union Environment Ministry of India has released a song titled ‘Hawa Aane De’ to spread awareness about air pollution. The music video features Akshay Kumar and Vicky Kaushal among others. Who has written the lyrics for the song?

Answer : Swanand Kirkire

Q3) Which former President of India was conferred Mexico’s highest civilian honor for foreigners titled ‘Orden Mexicana del Aguila Azteca’ (order of the Aztec Eagle)?

Answer : Pratibha Patil

Q4) Which was the first Indian movie to be nominated for the Oscar Awards?

Answer : Mother India

Q5) What is the name of Hrithik Roshan’s upcoming film where he plays a teacher and mathematician named Anand Kumar?

Answer : Super 30


Amazon Today Quiz Answers 8th June 2019 :-

Q1) Christiaan Barnard was the first surgeon to successfully perform the world’s first human-to-human heart transplant. In which year did this surgery take place?

Answer : 1967

Q2) Who recently became the first female umpire to officiate in a men’s one-day international cricket match?

Answer : Claire Polosak

Q3) Which tennis player recently received a ‘Knighthood’ at the hands of Prince Charles of Wales?

Answer : Andy Murray

Q4) International Dance Day is celebrated each year on 29th April on the birthday of Jean-Georges Noverre. Which style of dance is he regarded as the creator of?

Answer : Ballet

Q5) Which of these Indian web series is based on a 2006 novel by Vikram Chandra which goes by the same name?

Answer : Sacred Games


Amazon Today Quiz Answers 3rd June 2019 :-

Q1) Who is the author of the famous book of fables known as ‘Panchatantra’?

Answer : Vishnu Sharma

Q2) In Roman mythology, who was the goddess of sorcery and witchcraft, also known as the goddess who haunted crossroads and graveyards?

Answer : Trivia

Q3) The International Cricket Council has recently appointed its first female match referee. Hint: She’s from India. Who is she?

Answer : GS Lakshmi

Q4) Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and fall uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?

Answer : Venezuela

Q5) Which country will host the 2023 Asian Cup Football Tournament?

Answer : China


Amazon Today Quiz Answers 30th May 2019 :-

Q1) In geometry, which figure gets its name from the Greek word for ‘table’?

Answer : Trapezium

Q2) The name of which city comes from two words meaning ‘market for areca nut’ in the local language?

Answer : Guwahati

Q3) If you were a cartographer, what would you be studying?

Answer : Maps

Q4) Which of these big cat species is known to have a tuft or a bunch of hair at the end of their tail?

Answer : Lions

Q5) In which city can you find the mausoleum of Mughal Empress Arjumand Banu Begum?

Answer : Agra


Amazon Today Quiz Answers 27th May 2019 :-

Q1) Which of these antagonist characters was created by novelist J.K. Rowling?

Answer : Lord Voldemort

Q2) Apart from Venus, which planet rotates from east to west?

Answer : Uranus

Q3) In mathematics, the ‘lemniscate’ is a symbol for?

Answer : Infinity

Q4) The Duke and Duchess of Sussex, aka Prince Harry and Meghan Markle have recently announced the birth of their son. What is the royal baby’s first name?

Answer : Archie

Q5) What temperature is the same in both Celsius and Fahrenheit scales?

Answer : 40


Amazon Today Quiz Answers 23rd May 2019 :-

Q1) The Padma Awards are the highest civilian honors presented to individuals in India. These annual awards take place on the eve of which significant day?

Answer : Republic Day

Q2) Which famous Indian brand was named after Nirupama Patel, the creator’s daughter?

Answer : Nirma

Q3) Sabeer Bhatia, an Indian entrepreneur, co-founded which web-based email company?

Answer : Hotmail

Q4) An Indian film renamed as ‘San Ge Sha Gua’ became a huge hit with young students in China. Name the movie.

Answer : 3 Idiots

Q5) The first FIFA world cup took place in 1930. Which country was the host?

Answer : Uruguay

Amazon Today Quiz Answers 20th May 2019 :-

Q1) Which was the first colour film released in India?

Answer : Kisan Kanya

Q2) Shoojit Sircar’s next film stars Vicky Kaushal where he portrays the role of a revolutionary during the Indian freedom struggle. Which character is he playing?

Answer : Sardar Udham Singh

Q3) The Asian Wrestling Championships 2019 were recently held in Xi’an, China and India won 16 medals in the event, including one Gold. Which sportsperson bought home the Gold?

Answer : Bajrang Punia

Q4) Zoya Akhtar announced her new production house, along with the launch of her film Gully Boy. What is her production house called?

Answer : Tiger Baby Production

Q5) Who was the first Indian to ever win an Oscar?

Answer : Bhanu Athaiya


Amazon Today Quiz Answers 13th May 2019 :-

Q1) Which popular product is associated with the words Nano, Shuffle and Touch?

Answer : Music Player

Q2) What was the name of the network of computers that eventually gave rise to the Internet?

Answer : Arpanet

Q3) The ear and sense of balance are closely connected, and an ear infection may cause one to lose balance and fall.

Answer : True

Q4) Churchill, Sherman and Panzer and the names of ________?

Answer : Military Tanks

Q5) Which of these can a horse NOT do?

Answer : Vomit


Amazon Today Quiz Answers 3rd May 2019 :-

Q1) Which is the smallest state in India?

Answer : Goa

Q2) In which country would you find the Stonehenge, a prehistoric monument consisting of a ring of standing stones?

Answer : England

Q3) Complete the phrase – ‘wear your heart on your __’. This English idiom means openly showing your emotions or feelings.

Answer : Sleeve

Q4) You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Answer : Mumbai

Q5) In which country were the first Olympic games held?

Answer : Greece


Amazon Today Quiz Answers 3rd May 2019 :-

Q1) Podiatrists are medical professional devoted to the study and medical treatment of ___?

Answer : Feet

Q2)  Which of the following is NOT a variety of mango?

Answer : Red Dacca

Q3) Long Island Iced Tea is a popular thirst-quencher during the hot summers. How much tea goes into a glass of Long Island Iced Tea made by a traditional recipe?

Answer : None

Q4) There is a theory that the universe will come to an end when its ever-increasing rate of expansion causes all matter to basically fly apart. What is the term applied to this theory?

Answer : The Big Rip

Q5) He adapted a lecture at the University of Dhaka on the theory of radiation sent it to Albert Einstein who translated it German, and had it published in ‘Zeitschrift fur Physik’. Rabindranath Tagore dedicated his only book on science, ‘Visva–Parichay’ to him. Who is he?

Answer : Satyendra Nath Bose


Amazon Today Quiz Answers 22nd April 2019 :-

Q1) Which Indian state is the first in the country to have 4 international airports?

Answer : Kerala

Q2) Ophidiophobia is the fear of __.

Answer : Snakes

Q3) Who is the coach of the Indian women’s cricket team?

Answer : Wookeri Raman

Q4) A group of crows is called a ‘murder’. What is a group of owls called?

Answer : A Parliament

Q5) In the final season of Game of Thrones, Daenerys Targaryen is battling for the Iron Throne. What was her father’s name, who once ruled from the same throne?

Answer : Aerys II Targaryen


Amazon Today Quiz Answers 15th April 2019 :-

Q1) The Game of Thrones TV show is based on the fantasy novel series ‘A Song of Fire and Ice’. Who is the author to this book series?

Answer : George R. R. Martin

Q2) In the series ‘Game of Thrones’, the White Walkers are vulnerable to which of these materials?

Answer : Dragonglass

Q3) In the Game of Thrones series, what’s the name of the band of assassins that Arya Stark joins in Braavos?

Answer : Faceless men

Q4) What character does Priyanka Chopra’s sister-in-law play in the Game of Thrones series?

Answer : Sansa Stark

Q5) Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?

Answer : Croatia


Amazon Today Quiz Answers 12th April 2019 :-

Q1) Which iconic figure of Greek mythology causes people to turn to stone?

Answer : Medusa

Q2) Which famous Indian cricketer has been appointed as the latest chairman of the ICC cricket committee?

Answer : Anil Kumble

Q3) Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Answer : True

Q4) How old is the oldest known living person in this year?

Answer : 116

Q5) Archana Kamath is associated with which sport?

Answer : Table Tennis


Amazon Today Quiz Answers 8th April 2019 :-

Q1) Water can exist in the solid, liquid, and gaseous state at the same time.

Answer : True

Q2) Chetan Bhagat has announced that he is releasing a new non-fiction book in May. What is the title of the book?

Answer : India Positive

Q3) The Statue of Liberty is known world-over as a symbol of the USA. But it was gifted to America by another country. Who gifted it?

Answer : France

Q4) Water was first discovered on the moon by NASA’s Moon Minerology Mapper. The mapper was sent into space on a spacecraft sent by which country?

Answer : India

Q5) Couples celebrate a silver anniversary for 25 years of togetherness. If they celebrate a crystal anniversary, how long have they been together?

Answer : 15 years


Amazon Today Quiz Answers 29th March 2019 :-

Q1) Where can you find the smallest bone in the human body?

Answer : Ear

Q2) When referring to genres of music, what does ‘R and B’ stand for?

Answer : Rhythm and blues

Q3) In which year was Microsoft established?

Answer : 1975

Q4) A caterpillar does not stay a caterpillar for its entire life. What does it change into?

Answer : Butterfly or Moth

Q5) What is the currency of Sweden?

Answer : Krona


Amazon Today Quiz Answers 25th March 2019 :-

Q1) In 1996, a mammal named Dolly was successfully cloned for the first time. What type of animal was it?

Answer : Sheep

Q2) Hummingbirds can fly backwards.

Answer : True

Q3) What is the name of the character played by Akshay Kumar in the movie ‘Kesari’?

Answer : Havildar Ishar Singh

Q4) India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world.

Answer : False

Q5) Salman Khan and Sanjay Leela Bhansali are reuniting for a film after 19 years. Alia Bhatt announced that she will be joining the cast. What is the film set to be called?

Answer : Inshallah


Amazon Today Quiz Answers 22nd March 2019 :-

Q1) The 2019 IPL is just around the corner, and Yuvraj Singh has joined a new team. Which team will he play for?

Answer : Mumbai Indians

Q2) Who was the first Indian to fly into outerspace?

Answer : Rakesh Sharma

Q3) Orcas, or killer whales are a sub-species of dolphins.

Answer : True

Q4) Priyanka Chopra played a supporting role in a recent Netflix Original rom-com with Rebel Wilson and Liam Hemsworth. What’s the name of the film?

Answer : Isn’t It Romantic

Q5) Two South Korean companies recently announced a 300 Million dollar investment in India based, Ola Cabs. The first company is Hyundai, name the second.

Answer : Kia Motors Corporation


Amazon Today Quiz Answers 18th March 2019 :-

Q1) Which of this natural phenomenon is also known as the ‘Northern Lights’?

Answer : Aurora borealis

Q2) In ___, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

Answer : 1983

Q3) Who was the fictional detective created by Arthur Conan Doyle?

Answer : Sherlock Holmes

Q4) The Tropic of Cancer does NOT pass through which of these Indian states?

Answer : Bihar

Q5) Which state was divided into Maharashtra and Gujarat in 1960?

Answer : Bombay


Amazon Today Quiz Answers 15th March 2019 :-

Q1) The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Answer : Paleontology

Q2) Which is the least populated country in the world?

Answer : Vatican City

Q3) What is the Roman numeral for 50?

Answer : L

Q4) Which is the highest attainable rank in the Indian Army?

Answer : Field Marshal

Q5) The surrender of Japan in 1945 brought an end to WWII. On which ship were the surrender documents signed?

Answer : USS Missouri


Amazon Today Quiz Answers 11th March 2019 :-

Q1) When referring to dates and years, BC stands for ‘Before Christ’. What does AD stand for?

Answer : Anno Domini

Q2) In which country is the International Court of Justice located?

Answer : Netherlands

Q3) If you’re playing chess, which piece can only make an L-shaped move?

Answer : The Knight

Q4) Which of the following smartphone brands does NOT belong to the same parent company?

Answer : Xiaomi

Q5) Which country is Prague in?

Answer : Czech Republic


Amazon Today Quiz Answers 8th March 2019 :-

Q1) Which Is The Longest River In Asia?

Answer : Yangtze

Q2) What Was The Term Used To Refer To British Women Who Fought For Women’s Right To Vote In The Early 20th Century?

Answer : Suffragettes

Q3) Halitosis Is The Medical Term For Which Of These?

Answer : Bad Breath

Q4) To Commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test Runs, A Wall With 10,000 Bricks Was Built In Which Of These Stadiums?

Answer : M Chinnaswamy Stadium, Bengaluru

Q5) Which Nation Was The First To Give Women The Right To Vote?

Answer : New Zealand


Amazon Today Quiz Answers 4th March 2019 :-

Q1) On which day is the International Women’s Day celebrated every year?

Answer : 8th March

Q2) After being nominated for several years, Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016. Which film did he win it for?

Answer : The Revenant

Q3) The circle of latitude known as Tropic of Capricorn, passes through India

Answer : False

Q4) The 2018 film, Pad Man, starring Akshay Kumar is based on a true story. Who is the social entrepreneur that inspired the character?

Answer : Arunachalam Muruganantham

Q5) Which country will host the 2020 Summer Olympics?

Answer : Japan


Amazon Today Quiz Answers 1st March 2019 :-

Q1) On Feb 13, 2019, after 15 years of exploration, NASA declared its Mars rover ‘dead’. What was the name of this robotic rover?

Answer : Opportunity

Q2) Until 1955, the State Bank of India was known as __.

Answer : Imperial Bank of India

Q3) How many times have the Chennai Super Kings won the IPL?

Answer : Three

Q4) The game PUBG has been created and released by the popular gaming company EA Sports.

Answer : False

Q5) The ____ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur. Fill in the blanks.

Answer : The Ring of Fire


Amazon Today Quiz Answers 25th February 2019 :-

Q1) Rudyard Kipling’s ‘The Jungle Book’ was set in which of these Indian states?

Answer : Madhya Pradesh

Q2) Which of these movies has NOT been directed by Anurag Kashyap?

Answer : Uri: The Surgical Strike

Q3) The flavorful spice, cinnamon, is made from which part of a tree?

Answer : Bark

Q4) Who was the first woman Air Marshall in India?

Answer : Padmavathy Bandopadhyay

Q5) As per which of these calendars are we in the year 2019?

Answer : Gregorian calendar


Amazon Today Quiz Answers 22nd February 2019 :-

Q1) If you visit a Podiatrist, which part of the body will this doctor treat?

Answer : Feet

Q2) Which of these is NOT a play by Shakespeare?

Answer : Barefoot in the park

Q3) Jack Dorsey founded which social network in March 2006?

Answer : Twitter

Q4) Bamboo is a type of grass.

Answer : True

Q5) The ‘Clavicle’ is also known by which other name?

Answer : Collarbone


Amazon Today Quiz Answers 18th February 2019 :-

Q1) Which is the smallest state in India?

Answer : Goa

Q2) If you write a letter to ‘HOH OHO, Canada’ – whose postal code would you be writing to?

Answer : Santa Clause

Q3) Which of these is NOT a fire-element sign from the Zodiac?

Answer : Aquarius

Q4) MS Dhoni has never scored a century in any match outside Asia.

Answer : True

Q5) Photoshop, Premiere Pro and Illustrator are programs belonging to which software company?

Answer : Adobe Inc.


Amazon Today Quiz Answers 15th February 2019 :-

Q1) Where in the human body is the femur located?

Answer : Leg

Q2) Which one of these Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Answer : Taare Zamin Par

Q3) During the festival of Onam, people enjoy a wholesome feast known as ‘sadya’. In which Indian state is this festival celebrated?

Answer : Kerala

Q4) ‘Claque’ is _____.

Answer : a group of people hired to applaud at a performance

Q5) If someone mentions ‘Brogues’ what piece of fashion are they referring to?

Answer : Shoes


Amazon Today Quiz Answers 11th February 2019 :-

Q1) From what book is the quote,’ War is peace, Freedom is Slavery, Ignorance is strength’?

Answer : 1984

Q2) ‘Dunder Mifflin Paper Company’ is the setting for which famous TV series?

Answer : The Office

Q3) The first person in history to win two Nobel prizes was ______________.

Answer : Marie Curie

Q4) In the context of space, a ‘Light Year’ is ______.

Answer : A unit of length

Q5) Vader, Papi, Tatay, and Tevas are different terms for a _____.

Answer : Father


Amazon Today Quiz Answers 8th February 2019 :-

Q1) Ablutophobia’ is the fear of?

Answer : Bathing

Q2) The Greeks referred to this state as ‘Pentapotamia’, an inland delta of five converging rivers. Name this Indian State

Answer : Punjab

Q3) Which of these is the Greek goddess of victory?

Answer : Nike

Q4) Jetsun Pema became the queen of which Asian kingdom following her marriage in 2011?

Answer : Bhutan

Q5) Which High Court recently ruled against negative marking in competitive examinations?

Answer : Madras High Court


Amazon Today Quiz Answers 4th February 2019 :-

Q1) Who led the Indian cricket team to their first ever World Cup victory in 1983?

Answer : Kapil Dev

Q2) What is the national sport of Japan?

Answer : Sumo Wrestling

Q3) A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer : 14

Q4) The largest Buddhist monastery is the world is located in ___

Answer : Indonesia

Q5) Which of these Indian states does NOT share its border with China?

Answer : Nagaland


Amazon Today Quiz Answers 1st February 2019 :-

Q1) Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?
Answer : Croatia
Q2) ‘I’m the king of the world’ is a dialogue from which movie?
Answer : Titanic
Q3) There have been 3 Kabbadi World Cups held so far, and one country has won them all. Which one is it?
Answer : India
Q4) Polar bears are found in Antarctica.
Answer : False
Q5) ‘Salome’ and ‘An Ideal Husband’ are plays written by which playwright?
Answer : Oscar Wilde

Amazon Today Quiz Answers 28th January 2019 :-

Q1) Who is the first Indian-born actor to be on the cover of the US edition of Vogue magazine

Answer : Priyanka Chopra

Q2). What were the soldiers who protected Roman emperors called?

Answer : Praetorian Guard

Q3) Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer : Scotland

Q4) Sachin Tendulkar fielded for Pakistan once

Answer : True

Q5) At least one native species of ant is found on every continent, except?

Answer : Antarctica


Amazon Today Quiz Answers 25th January 2019 :-

Q1) In the Lion King, ‘Rafiki’ is the name of which character?

Answer : The Monkey

Q2) Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer : Sleeping

Q3) Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer : Scotland

Q4) Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer : Madagascar

Q5) In which year was the first hard disk with a gigabyte of space released?

Answer : 1980

Amazon Today Quiz Answers 18th January 2019 :-

Q1) The Mughal Empress Arjumand Banu Begum is better known as?

Answer : Mumtaz Mahal

Q2) Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer : The Persian Empire

Q3) Clark Kent is the real name of which superhero?

Answer : Superman

Q4) What is the main component used in the manufacture of glass?

Answer : Sand

Q5) Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer : New Zealand

Amazon Today Quiz Answers 14th January 2019 :-

Q1) What kind of weapon is a falchion?

Answer : A sword

Q2) A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer : 14

Q3) AR Rahman won a Grammy award for which album?

Answer : Slumdog Millionaire

Q4) In 1927, who launched the ‘Mahad Satyagraha’?

Answer : Dr. B. R. Ambedkar

Q5) The Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

Answer : 38-45 minutes

Amazon Today Quiz Answers 11th January 2019 :-

Q1) In August 1962, Jamaica declared independance from which country?

Answer : United Kingdom

Q2) In 1819, Sir Thomas Stamford Raffles founded which colonial state?

Answer : Singapore

Q3) What is the national flower of India?

Answer : Lotus

Q4) Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer : Madagascar

Q5) Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer : Sleeping

Amazon Today Quiz Answers 8th January 2019 :-

Q1) Coco, Cars and Inside Out are all films produced by which animation film company?

Answer : Pixar

Q2) Which is the only planet in our solar system that is not named after figures from Greek or Roman mythology?

Answer : Earth

Q3) In the Marvel Universe, who is the Scarlet Witch’s twin brother?

Answer : Quicksilver

Q4) Which is the world’s largest land carnivore?

Answer : Polar Bear

Q5) Who recently took charge as the first Chief Justice of Telangana High Court?

Answer : TB Radhakrishnan

Amazon Today Quiz Answers 4th January 2019 :-

Q1) The unique Chapparam (Chariot) festival 2018 recently commenced in which of the following states?

Answer : Tamil Nadu

Q2) The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Answer :  Paleontology

Q3) Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Answer :  Mizoram

Q4) What is the name of the organization that serves as the governing body of the Olympics?

Answer :  IOC

Q5) Les Demoiselles d’Avignon, Weeping Woman and Guernica are famous paintings by which modern artist?

Answer :  Pablo Picaso

Amazon Today Quiz Answers 31st December 2018 :-

Q1. Which is the only sea in the world without any coasts?

Answer : Sargasso Sea

Q2. Along with Spain and France, which is the only other country to have both Atlantic and Mediterranean coastlines?

Answer : Morocco

Q3. Which of the following superheroes was NOT a founding member of the X-Men?

Answer : Wolverine

Q4. If you were a cartographer, what would you be studying?

Answer : Maps

Q5. Which mountain peak is farthest from the center of the Earth?

Answer : Mount Chimborazo


Amazon Today Quiz Answers 27th December 2018 :-

Q1. Which Asian country has Kuala Lumpur as its capital?

Answer : Malaysia

Q2. Which is the most densely populated country in the world?

Answer : Monaco

Q3. T’Challa, the king of Wakanda, is the alter ego of which superhero?

Answer : Black Panther

Q4. Which of these Indian musical instruments is NOT a sting instrument?

Answer : Chengila

Q5. Where were the first Winter Olympics held?

Answer : France


Amazon Today Quiz Answers 24th December 2018 :-

Q1) Which of these brands derives its name from the Greek goddess of victory?

Ans – Nike

Q2) Who developed the theory of evolution in the famous book ‘On the Origin of Species’?

Ans – Charles Darwin

Q3) Which country has more natural lakes than the rest of the world combined?

Ans – Canada

Q4) Abraham Lincoln was also an accomplished wrestler, and was honored later by the ‘National Wrestling Hall of Fame’.

Ans – True

Q5) Which of these countries was the largest producer of sugar in the year 2018?

Ans – Brazil


Amazon Today Quiz Answers 20th December 2018 :-

Q1. 15 August 2015 marked the 40th anniversary of which Indian film?

Answer : Sholay

Q2. Entomology is the name of what field of study?

Answer : Insects

Q3. Kisan Ghat in Delhi is the memorial ground of which famous leader?

Answer : Chaudhary Charan Singh

Q4. What is the name of India’s first indigenously built submarine?

Answer : INS Shalki

Q5. Who among these is the chief legal advisor to the Government of India, and is the primary lawyer for GOI in the Supreme Court?

Answer : Attorney General


Amazon Today Quiz Answers 16th December 2018 :-

Q1. Which Indi-pop singer’s former name was ‘Sujata’, and is known for her hit pop song ‘Made in India’?

Answer : Alisha Chinai

Q2. Which of these big cat species is known to have a tuft or a bunch of hair at the end of their tail?

Answer : Lions

Q3. In geometry, which figure gets its name from the Greek word for ‘table’?

Answer : Trapezium

Q4. In which ocean is the island of Madagascar located?

Answer : Indian Ocean

Q5. The name of which city comes from two words meaning ‘market for areca nut’ in the local language?

Answer : Guwahati


Amazon Today Quiz Answers 13th December 2018 :-

Q1. In which country is Mount Vesuvius located?

Answer : Italy

Q2. What temperature is the same in both Celsius and Fahrenheit scales?

Answer : 40

Q3. Which of these antagonist characters was created by novelist J.K. Rowling?

Answer : Lord Voldemort

Q4. What was the real name of Pope John Paul II?

Answer : Karol Józef Wojtyła

Q5. ‘Yakshagana’ is a traditional theatre form originating from which Indian state?

Answer : Karnataka


Amazon Today Quiz Answers 10th December 2018 :-

Q1. In the 2019 ‘live action’ remake of the famous 1994 animated movie ‘Lion King’, which actor will be reprising his original role as Mufasa?

Answer : James Earl Jones

Q2. What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?

Answer : Suffragettes

Q3. Which is the only bird that is able to fly backwards?

Answer : HummingBird

Q4. India’s longest rail-road bridge ‘Bogibeel Bridge’ is built over which of the following rivers?

Answer : Brahmaputra

Q5. In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answer : Santorini, Greece


Amazon Today Quiz Answers 8th December 2018 :-

Q1. The collective noun for a group of kittens is a ‘_____ of kittens’. Fill in the blanks.

Answer : Kindle

Q2. Which country was formerly called Ceylon?

Answer : Sri Lanka

Q3. Panthera Tigris is the scientific name for which well known animal?

Answer : Tiger

Q4. In the popular TV show ‘The Simpsons’, what is the name of the beer that is served in the town of Springfield?

Answer : Duff

Q5. Considered to be the oldest neutral country, which country has not fought in any wars since 1814?

Answer : Sweden


Amazon Today Quiz Answers 5th December 2018 :-

Q1. Historically, did a Grand Slam event ever have to stop play due to extreme heat?

Answer : Yes

Q2. Which member of the cat family is the only one that cannot retract its claws?

Answer : Cheetah

Q3. Which country is home to the world’s largest number of wild tigers?

Answer : India

Q4. Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?

Answer : Batman

Q5. Which animal features in the official logo of the World Wildlife Fund?

Answer : The Giant Panda


Amazon Today Quiz Answers 3rd December 2018 :-

Q1. Which is the largest subspecies of the Tiger?

Answer : The Siberian Tiger

Q2. Which female character from Greek mythology brought evil into the world when her curiosity compelled her to open a magical box?

Answer : Pandora

Q3. Which of these crawly creature is said to have the highest number of legs – which can go up to 200 pairs?

Answer : Millipede

Q4. In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?

Answer : Fusion

Q5. A crocodile cannot stick out its tongue.

Answer : True


Amazon Today Quiz Answers 1st December 2018 :-

Q1. What is the name of the world’s largest lizard?

Answer :  Komodo Dragon

Q2. What is the name of the first pyramid ever built in Ancient Egypt?

Answer : The Step Pyramid of Djoser

Q3. Which is the smallest and shallowest ocean in the world?

Answer : The Arctic Ocean

Q4. Which famous pop singer’s real name is Stefani Joanne Angelina Germanotta?

Answer : Lady Gaga

Q5. Which of these marine mammals is the largest of the dolphin family?

Answer : Killer Whale


Amazon Today Quiz Answers 26th November 2018 :-

Q1. What is the name of the closest large spiral galaxy to our own Milky Way?

Answer : Andromeda

Q2. True or False – Nintendo was founded in 1889

Answer : True

Q3. He directed and produced the movie ‘Raja Harishchandra’ – the first full-length Indian feature film, and is known as the father of Indian Cinema. Who is he?

Answer : Dadasaheb Phalke

Q4. What is the capital of Argentina?

Answer : Buenos Aires

Q5. Before the introduction of the Euro, which currency did Austria use?

Answer: Schilling


Amazon Today Quiz Answers 24th November 2018 :-

Q1. Regarded as the architect of modern Indian football, he was the Indian football coach and manager of the national team from 1950 until his death in 1963. Who is he?

Answer : Syed Abdul Rahim

Q2. Who was the republican nominee who ran against Obama in the 2012 U.S. presidential elections?

Answer : Mitt Romney

Q3. With a population of less than 1000, which is the least populated country in the world?

Answer : Vatican City

Q4. What currency is shared by Austria, Finland, France and Portugal?

Answer : Euro

Q5. Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Answer : Mizoram


Amazon Today Quiz Answers 21st November 2018 :-

Q1. Which of these countries does NOT have a standing army?

Answer : Iceland

Q2. What is the name of the largest dwarf planet in our solar system?

Answer : Pluto

Q3. In terms of area which is the smallest continent?

Answer : Australia

Q4. What is the national currency of Albania?

Answer : Lek

Q5. The folk music form of ‘Lavani’ is associated with which state?

Answer : Maharashtra


Amazon Today Quiz Answers 19th November 2018 :-

Q1. What is the official currency of Afghanistan?

Answer : Afghan Afghani

Q2. Who was the first Indian to travel to space?

Answer : Rakesh sharma

Q3. Which of these is NOT classified as a greenhouse gas?

Answer : Helium

Q4. What is the official language of Argentina?

Answer : Spanish

Q5. Which one of these blood-types is called the ‘universal donor type’ because it is compatible with all other blood type?

Answer : O negative


Amazon Today Quiz Answers 17th November 2018 :-

Q1. Where is Fort William located?

Answer : Kolkata

Q2. What is the world’s longest river?

Answer : Nile

Q3. Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Answer : Pushkar Mela

Q4. Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Answer: Beethoven

Q5. Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?

Answer : The Moon


Amazon Today Quiz Answers 12th November 2018 :-

Q1. In which country were the first Olympic games held?

Answer : Greece

Q2. In which European city would you find the Acropolis?

Answer : Athens, Greece

Q3. Which is the smallest planet in our solar system?

Answer : Mercury

Q4. Where would you find the prehistoric monument Stonehenge?

Answer : England

Q5. In which country would you find Chichen Itza, one of the largest Maya cities and likely to have been one of the mythical great cities referred to in the Mesoamerican literature?

Answer : Mexico


Amazon Pay Balance Quiz Answers 10th November 2018 :-

Q1. In a haze, a stormy haze’ are lyrics to a song by which one of these?

Answer : Coldplay

Q2. In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answer : Santorini, Greece

Q3. In context to geography, what are ‘Isohyets’?

Answer : Lines on a map showing equal rainfall

Q4. Which famous hotel, designed to resemble the sail of a ship, stands on an artificial island 280 m from Jumeirah Beach?

Answer : Burj Al Arab, Dubai

Q5. In which country would you find the temple complex Angkor Wat?

Answer : Cambodia


Amazon Pay Balance Quiz Answers 29th October 2018 :-

Q1. Entomology is the science that studies Insects.

Answer : True

Q2. Which planet in our solar system has the shortest day?

Answer: Jupiter

Q3. Which is the first Indian language to be given a Classical Language status?

Answer: Tamil

Q4. According to Roman mythology, ‘Cloacina’ was the goddess of ______.

Answer : Sewers

Q5. Which Indian personality was recently crowned – ‘Miss Deaf Asia 2018’?

Answer : Nishtha Dudeja


Amazon Pay Balance Quiz Answers 20th October 2018 :-

Q1. Which weightlifter recently won India’s first gold medal at 2018 Youth Olympic Games?
Answer : Jeremy Lalrinnunga
Q2. Which of these is the highest sporting honor of the Republic on India?
Answer : Rajiv Gandhi Khel Ratna
Q3. Which of these is also known as the ‘Steel city on India’?
Answer : Bhilai
Q4. At 18 years 329 days, who recently became the youngest Indian to score a Test century on debut?
Answer : Prithvi Shaw
Q5. Who won the Nobel Peace Prize 2018, becoming the first Iraqi to be awarded a Nobel?
Answer : Nadia Taha

Amazon Quiz Time Pay Balance Answers 16th October 2018 :-

Q1. How many total squares does a chessboard have?

Answer : 204

Q2. Podiatrists are medical professional devoted to the study and medical treatment of _?

Answer : Feet 

Q3. Which Indian state is also known as the ‘Land of rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?

Answer : Arunachal Pradesh

Q4. Who is also called the ‘Birdman of India’?

Answer : Salim Ali

Q5. He adapted a lecture at the University of Dhaka on the theory of radiation sent it to Albert Einstein who translated it German, and had it published in ‘Zeitschrift für Physik’. Rabindranath Tagore dedicated his only book on science, ‘Visva–Parichay’ to him. Who is he?

Answer : Satyendra nath bose

 

Terms & Conditions of Amazon Quiz Time :-

  • This Contest will commence on 16th October 2018 from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”)
  • In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  • Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  • Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  • The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and a total of 1 (one) participant will be selected as winners by a random draw of lots.
  • The declared winner(s) will be eligible for winning a Philips Air Fryer (hereinafter referred to as “Prize(s)”).
  • Results on 30th November

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here