(All Answers) Amazon Pay Quiz : Answer & Win Rs.10000 Pay Balance (10th October)

5

Contents

Amazon Quiz Time Answers

(All Answers) Amazon Pay Balance Quiz Time 10th October : Answer & Win Rs.10000

Amazon Quiz Time Answers 10th October 2019, Amazon Today 8AM-12PM Quiz Question Answers, Amazon Quiz Time Pay Balance Quiz Contest Answers and Win Rs.10000 – This time Amazon is once again back with the another Amazon App Quiz Time Contest. Amazon daily comes with new Quiz contest. We are regularly sharing the Amazon Quiz Contest with Answers. This is another awesome offer. This is Amazon Quiz Time Contest in Which You Will Win Rs.10000 Pay Balance on Giving of Quiz Answers. Offer is valid for all users and only valid for Amazon app. So just give answer of 5 question and get chance to win Rs.10000 Pay Balance. So hurry up and grab this amazing.

Amazon Quiz Time Pay Balance Contest

All Answers of Amazon App Quiz / Quiz Time / App Only Quiz contest added. So just check daily Amazon Quiz Contest answer and Play the Quiz and Get Chance to win Free Amazon Pay Balance. Amazon Quiz Today Answers Added.

How to Participate in Amazon Quiz Time Contest & Chance to Win Rs.10000 :-

  • First download – Amazon app
  • Login or Sign up your account.
  • You will see the Amazon Quiz Time Contest Banner.
  • Click on it.
  • You will see Questions.
  • Give the answers.
  • Complete the Quiz.
  • If you will lucky then you will get Rs.5000 Pay Balance.

 

Amazon Today Quiz Answers 10th October 2019 :-

Q1) Today, 10 October is observed as ‘World Mental Health Day’ by the World Health Organisation to raise awareness of mental health issues around the world and mobilizing efforts in support of mental health. It was celebrated in the year_______ for the first time. (Fill in the blank)
Ans – 1992
Q2) Legendary Bollywood actress Rekha was born today. Which of the following films did she win a National award for best actress in 1982?
Ans – Umrao Jan
Q3) Monarch Edward IV of England ruled which sport illegal in 1477?
Ans – Cricket
Q4) Which of these countries does not have a standing army?
Ans – Iceland
Q5) When discussing terms related to water, Nimbus, cumulus and stratus refer to types of ___.
Ans – Clouds

Amazon Today Quiz Answers 7th October 2019 :-

Q1) It is Vladimir Putin’s birthday today. He has been the president of Russia for 5 terms and was recently selected for a 6th term. Which building holds the office of the president of Russia?

Answer : The Kremlin

Q2) Which of these desserts has its roots in Hyderabad’s Nizami legacy, and is traditionally prepared from dried apricots?

Answer : Qubani Ka Mitha

Q3) Which famous Indian poet did Shankar Mahadevan collaborate with, for his track, ‘Breathless’?

Answer : Javed Akhtar

Q4) What was the name of the 5-member, all-girl pop band, that was formed in 2002 as part of a nation wide talent search, hosted by Channel V?

Answer : Viva

Q5) Earlier this year, two South Korean companies announced a 300 Million dollars investment in India based, Ola Cabs. The first company is Hyundai, name the second?

Answer : Kia Motors Corporation


Amazon Today Quiz Answers 26th September 2019 :-

Q1) Ishwar Chandra Vidyasagar, who was born today in 1820, fought for women’s right as an activist and helped introduce the ‘Widow re-marriage act’ in India. Where was he born?
Ans – West Bengal
Q2) Serena Williams, the famous tennis star, was born today in 1981. How many Olympic gold medals has she won?
Ans – 4
Q3) Where would you find the Mismi mountain peak, the most distant source of the Amazon River?
Ans – Peru
Q4) Made in 1888, the ‘Roundhay Garden Scene’ is known to be the world’s earliest surviving motion-picture film. How long is it?
Ans – 2.11 Seconds
Q5) Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2106, after being nominated for several years. Which film did he win it for?
Ans – The Revenant

Amazon Today Quiz Answers 23rd September 2019 :-

Q1) Which planet in our solar system was visited by the Russian-built Venera 7?
Ans – Venus
Q2) The Chess world cup 2019 is going on right now in Russia, which current Indian cricketer represented India in the World Youth Chess Championship?
Ans – Yuzvendra Chahal
Q3) Rial is the official currency of __. Fill in the blanks.
Ans – IRAN
Q4) Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?
Ans – Toxic
Q5) Hummingbirds can fly backwards.
Ans – True

Amazon Today Quiz Answers 19th September 2019 :-

Q1) In botany, strawberries are part of the rose family.
Ans – TRUE
Q2) Who is the first-ever cricket captain to win 100 matches in IPL history?
Ans – MS DHONI
Q3) India’s longest rail-road bridge ‘Bogibeel Bridge’ was inaugurated last year. Its built over which of the following rivers?
Ans – Brahmputra 
Q4) In which European city would you find the famous Blue Domed Church?
Ans – Santorini , Greece 
Q5) Who among these is the chief legal advisor to the Government of India, and is the primary lawyer for GOI in the Supreme Court.
Ans – Attorney General

Amazon Today Quiz Answers 16th September 2019 :-

the Olympics. What is the mission called?
Ans – Mission Shakti
Q2) India is known for its handloom products created by artisans all over the world. When is National Handloom Day celebrated to honour this craft?
Ans – 7th August
Q3) A teenager recently broke Michael Phelps’ record in the 200m butterfly stroke. Who was it?
Ans – Kristof Milak
Q4) Madre, Morsa, Maman and Okaasan are different terms for a _____.
Ans – Mother
Q5) OPPO ended its sponsorship of the Indian Cricket team. Who will be taking over as the official sponsor for the team going forward?
Ans – BYJU’s

Amazon Today Quiz Answers 7th September 2019 :-

Q1) ‘Ablutophobia’ is the fear of?

Answer : Bathing

Q2) Facebook recently launched a new cryptocurrency. What is it called?

Answer : Libra

Q3) Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?

Answer : Dracula

Q4) Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Answer : Helium

Q5) The Statue of Liberty is known world-over as a symbol of the USA. But it was gifted to America by another country. Who gifted it?

Answer : France


Amazon Today Quiz Answers 5th September 2019 :-

Q1) In the movie ‘The Lion King’, what is Simba’s mother’s name?
Ans – Sarabi
Q2) Kabadi is the national sport of Bangladesh. True or false?
Ans – True
Q3) Each year, 5th September is celebrated as Teacher’s Day in India. Which year was the first ’Teacher’s day’ celebrated?
Ans – 1962
Q4) Each of the below personalities has been a teacher in their lifetime. Which one of these also served as President of India?
Ans – Rajendra Prasad
Q5) Teacher’s day is celebrated on the birthday of India’s great teacher Dr. Sarvapalli Radhakrishnan. In which subject did Dr. Radhakrishnan do his Post graduation?
Ans – Philosophy

Amazon Today Quiz Answers 2nd September 2019 :-

Q1) The ____ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur?
Ans – The Ring of Fire
Q2) Who is the author of the book, ‘My Seditious Heart’ which is a collection of non-fiction essays? Hint – The author is a winner of the Man Booker Prize for Fiction.
Ans – Arundhati Roy
Q3) A doctor of Indian-origin was recently crowned Miss England 2019. Who is she?
Ans – Bhasha Mukherjee
Q4) Switzerland celebrates May 26th as Science day to mark the day of APJ Abdul Kalam’s visit in 2006. True or false?
Ans – True
Q5) The State Bank of India was previously known as __
Ans – Imperial Bank of India

Amazon Today Quiz Answers 29th August 2019 :-

Q1) Which is the smallest planet in our solar system?
Ans – Mercury
Q2) How many bones are present in a shark’s body?
Ans – Zero
Q3) Opera is a form of musical theatre. Where did this artform originate?
Ans – Italy
Q4) In India, Friendship Day is celebrated on the ___ Sunday of August. Fill in the blank.
Ans – First
Q5) Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?
Ans – On your feet


Amazon Today Quiz Answers 26th August 2019 :-

Q1) Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?
Ans – The moon
Q2) Which is the capital city of the African country, Ethiopia?
Ans – Addis Ababa
Q3) Which Indian celebrity was honored with an Honorary Degree, Doctor of Letters from La Trobe University at the 10th edition of Indian Film Festival of Melbourne?
Ans – Shah Rukh Khan
Q4) A doe is the female of a dove. True or false?
Ans – False
Q5) Entomology is the science that studies _______. Fill in the blanks.
Ans – Insects

Amazon Today Quiz Answers 22nd August 2019 :-

Q1) What is the currency of South Africa called?
Ans – Rand
Q2) Indian players Harmeet Desai and Ayhika Mukherjee won the gold at the 2019 Commonwealth Championships. Which sport did they play?
Ans – Table Tennis
Q3) She is a former international tennis player and has represented India at the Deaflympics. She has now become the first Indian to win the Miss Deaf World Pageant. Who is she?
Ans – Vidisha Baliyan
Q4) The ______ in Delhi was inaugarated on 25th Feb 2019. It is a structure comprising of four concentric circles – Amar Chakra, Veerta Chakra, Tyag Chakra and Rakshak Chakra. Fill in the blank.
Ans – National war memorial
Q5) Who is the author of the bestselling books, ‘Sapiens’ and ‘Homo Deus’?
Ans – Yuval Noah Harari

Amazon Today Quiz Answers 19th August 2019 :-

Q1) On which day is World Photography Day (WPD) observed each year?
Ans – August 19
Q2) Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?
Ans – A dance form
Q3) What kind of animal is the ‘flying fox’?
Ans – Bat
Q4) Which European capital city was built on a group of 14 islands?
Ans – Stockholm
Q5) The Indian state of Nagaland was formed in 1963. Which state was it a part of earlier?
Ans – Assam

Amazon Today Quiz Answers 12th August 2019 :-

Q1) In which of the following Indian festivals are boat races a special feature
Answer : Onam
Q2) Who was the leader of North Korea before Kim Jong-un?
Answer : Kim Jong-il
Q3) It is said that Gandhiji frequently listened to and enjoyed the kirtan, ‘Vaishnav Jan To Tene Kahiye’. Who penned this kirtan?
Answer : Narsimha Mehta
Q4) The author of the book ‘Business @ the Speed of Thought’ also wrote ‘The Road Ahead’ in the year 1995, which was at number one in the New York Times best seller list for seven weeks. Who is the author of these books?
Answer : Bill Gates
Q5) Who was the winner of the prestigious RedInk Award for ‘Journalist of the Year’ 2019? She bagged this award for her 2018 expose on the functioning of the UIDAI and its Aadhaar data cache.
Answer : Rachna Khaira

Amazon Today Quiz Answers 10th August 2019 :-

Q1)  _____ is a central Asian sport in which horse-mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks
Answer : Buzkashi
Q2) Which among the following platforms announced that it will introduce ‘Learning Playlists’ to list educational videos?
Answer : YouTube
Q3) Mary Kom is an Indian Olympic boxer hailing from ______. Fill in the blanks.
Answer : Manipur
Q4) A new smartphone malware which affected millions of users, was named after a character in the Matrix. What is the malware called?
Answer : Agent Smith
Q5) The Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?
Answer : 38-45 minutes

Amazon Today Quiz Answers 8th August 2019 :-

Q1) Where is India’s highest astronomical observatory located?
Ans – Ladakh
Q2) A phobia is an irrational fear that a person may experience. Triskaidekaphobia is the fear of what?
Ans – Number 13
Q3) The World Bank Group announced its first female Managing Director and Chief Financial Officer (CFO) who is an Indian national. What is her name? Hint – She was the MD of the State Bank of India!
Ans – Anshula Kant
Q4) In a standard set of playing cards, which king is the only one without a moustache?
Ans – King of hearts
Q5) ISRO has been in the spotlight recently due to it’s moon mission, Chandrayaan-2. Who is the current chairman of ISRO?
Ans – Kailasavadivoo Sivan

Amazon Today Quiz Answers 29th July 2019 :-

Q1) Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?
Ans – Lava dance
Q2) The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?
Ans – Nagaland
Q3) Krav Maga is a form of martial arts.
Ans – TRUE
Q4) ______ is a folk dance form from the Indian state of Mizoram, in which men move bamboo staves horizontally and vertically while women dance in between them so as to avoid their legs getting caught
Ans – Cheraw dance
Q5) _____ is the capital city of Himachal Pradesh
Ans – Shimla

Amazon Today Quiz Answers 22nd July 2019 :-

Q1) AR Rahman won a Grammy award for which album?
Ans – Slumdog Millionaire
Q2) The transformer that develops the high voltage in a home television is commonly called a ____. Fill in the blank.
Ans – Flyback
Q3) The BCCI has just named a new Head of Cricket at the National Cricket Academy. Who is it?
Ans – Rahul Dravid
Q4) Where is the headquarters of the ICC (International Cricket Council) located?
Ans – Dubai
Q5) Which profession does Sanjay Dutt fake in the movie Lage Raho Munnabhai?
Ans – History Professor

Amazon Today Quiz Answers 17th July 2019 :-

Q1) Which Indian state is also known as the ‘Land of rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?
Ans – Arunachal Pradesh
Q2) Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?
Ans – Wimbledon
Q3) The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?
Ans – Jhumpa Lahiri
Q4) Name the official residence of the Pope?
Ans – Apostolic Palace
Q5) Who out of the following is NOT an Indian fashion designer?
Ans – Ravi Ruia

Amazon Today Quiz Answers 11th July 2019 :-

Q1) Which country recently launched the world’s largest independent solar energy plant?
Ans – UAE
Q2) Designer Jony Ives recently quit his job. He worked with the company for 20 years and was even knighted at Buckingham palace. He was the Cheif Design Officer for which organization?
Ans – Apple
Q3Which actor is returning to play James Bond in the new film Bond 25?
Ans – Daniel Craig
Q4) Opera is described as art, architecture, music, theatre, and text all coming together to tell a story. In which country did opera, as we know it today, first began?
Ans – Italy
Q5) In the Disney live-action remake of Lion King, Beyonce has sung the female vocals for the English version. Who will sing in the Hindi soundtrack?
Ans – Sunidhi Chahan

Amazon Today Answers 1st July 2019 :-

Q1) The Dadasaheb Phalke Award is one of the most prestigious awards given in the field of India cinema. Who was the first to win this award?

Answer : Devika Rani

Q2) Mohammed Shami became the 2nd Indian to take a hat-trick in the ICC World Cup. Who was the first Indian cricketer to do so?

Answer : Chetan Sharma

Q3) What is the name of the technology which uses cable-pulled devices or robots to mimic the movements of humans or animals? Example: The dinosaurs in Jurassic Park!

Answer : Animatronics

Q4) Who is popularly known as the ‘Birdman of India’ because of his highly influential work in the development of Ornithology (study of birds)?

Answer : Salim Ali

Q5) William Jay Bowerman is a popular name in the world of sports apparel and gear. He is the co-founder of which famous sportswear brand?

Answer : Nike


Amazon Today Quiz Answers 27th June 2019 :-

Q1) T’Challa, the king of Wakanda, is the alter ego of which superhero?

Answer : Black Panther

Q2) Which of these Indian musical instruments is NOT a string instrument?

Answer : Chengila

Q3) Diljit Dosanjh’s film Soorma, is based on the life of which prominent Indian hockey player?

Answer : Sandeep Singh

Q4) The 6th full moon of 2019 was visible on 17th June alongside Jupiter and appeared reddish in color. What was this phenomenon called?

Answer : Strawberry moon

Q5) Narendranath Datta was the birth name of which of these?

Answer : Swami Vivekananda


Amazon Today Quiz Answers 20th June 2019 :-

Q1) The first ever computer virus was created in 1971. What was it called?

Answer : Creeper

Q2) India’s highest railway station (in altitude) is serviced by the Darjeeling Himalayan Railway, a UNESCO World heritage site. Where is it located?

Answer : Ghum

Q3) Mini Mathur and Cyrus Sahukar are starring in this all-new comedy by Amazon Prime Video which is produced by Dia Mirza. What is the show called?

Answer : Mind the Malhotras

Q4) For the first time in India, a drone was used to successfully transport blood from a remote health centre. In which state was this incredible feat achieved?

Answer : Uttarakhand

Q5) On 9th June 2019, Rafael Nadal cinched his 12th French Open win. Who did he play the finals against?

Answer : Dominic Thiem


Amazon Today Quiz Answers 15th June 2019 :-

Q1) The Queen of England celebrates 2 birthdays – on her actual date of birth in April, and an official birthday in June. How old did she turn this year?

Answer : 93

Q2) Which Indian football player has made the highest number of international appearances (108 matches to be exact) to become the highest capped footballer in the country?

Answer : Sunil Chettri

Q3) Elena Cornaro Piscopia was one of the first women to receive an academic degree from a university in 1678 and was featured on a Google Doodle recently! What did she receive her doctorate in?

Answer : Philosophy

Q4) Kangaroo is a type of mammal that carries its young in a small external pouch on its body. What is this type of mammal called?

Answer : Marsupial

Q5) Which world famous brand derived its name from the Greek goddess of victory?

Answer : Nike


Amazon Today Quiz Answers 13th June 2019 :-

Q1) After the Green Revolution, ‘Operation Flood’ was launched in the year 1970. Which product was the focus of this movement?

Anwer : Milk

Q2) What is the national sport of India?

Anwer : India doesn’t have one

Q3) The Odisha government recently launched a scheme to provide free sanitary napkins to school girls across the state. What is this scheme called?

Anwer : Khushi

Q4) Who recently created history by becoming the first-ever spinner to bowl the opening over in a World Cup match?

Anwer : Imran Tahir

Q5) Which of these branches of science is concerned with the study of reptiles and amphibians?

Anwer : Herpetology


Amazon Today Quiz Answers 10th June 2019 :-

Q1) India’s only orangutan recently passed away at Odisha’s Nandankanan Zoological Park. What was her name?

Answer : Binny

Q2) The Union Environment Ministry of India has released a song titled ‘Hawa Aane De’ to spread awareness about air pollution. The music video features Akshay Kumar and Vicky Kaushal among others. Who has written the lyrics for the song?

Answer : Swanand Kirkire

Q3) Which former President of India was conferred Mexico’s highest civilian honor for foreigners titled ‘Orden Mexicana del Aguila Azteca’ (order of the Aztec Eagle)?

Answer : Pratibha Patil

Q4) Which was the first Indian movie to be nominated for the Oscar Awards?

Answer : Mother India

Q5) What is the name of Hrithik Roshan’s upcoming film where he plays a teacher and mathematician named Anand Kumar?

Answer : Super 30


Amazon Today Quiz Answers 8th June 2019 :-

Q1) Christiaan Barnard was the first surgeon to successfully perform the world’s first human-to-human heart transplant. In which year did this surgery take place?

Answer : 1967

Q2) Who recently became the first female umpire to officiate in a men’s one-day international cricket match?

Answer : Claire Polosak

Q3) Which tennis player recently received a ‘Knighthood’ at the hands of Prince Charles of Wales?

Answer : Andy Murray

Q4) International Dance Day is celebrated each year on 29th April on the birthday of Jean-Georges Noverre. Which style of dance is he regarded as the creator of?

Answer : Ballet

Q5) Which of these Indian web series is based on a 2006 novel by Vikram Chandra which goes by the same name?

Answer : Sacred Games


Amazon Today Quiz Answers 3rd June 2019 :-

Q1) Who is the author of the famous book of fables known as ‘Panchatantra’?

Answer : Vishnu Sharma

Q2) In Roman mythology, who was the goddess of sorcery and witchcraft, also known as the goddess who haunted crossroads and graveyards?

Answer : Trivia

Q3) The International Cricket Council has recently appointed its first female match referee. Hint: She’s from India. Who is she?

Answer : GS Lakshmi

Q4) Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and fall uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?

Answer : Venezuela

Q5) Which country will host the 2023 Asian Cup Football Tournament?

Answer : China


Amazon Today Quiz Answers 30th May 2019 :-

Q1) In geometry, which figure gets its name from the Greek word for ‘table’?

Answer : Trapezium

Q2) The name of which city comes from two words meaning ‘market for areca nut’ in the local language?

Answer : Guwahati

Q3) If you were a cartographer, what would you be studying?

Answer : Maps

Q4) Which of these big cat species is known to have a tuft or a bunch of hair at the end of their tail?

Answer : Lions

Q5) In which city can you find the mausoleum of Mughal Empress Arjumand Banu Begum?

Answer : Agra


Amazon Today Quiz Answers 27th May 2019 :-

Q1) Which of these antagonist characters was created by novelist J.K. Rowling?

Answer : Lord Voldemort

Q2) Apart from Venus, which planet rotates from east to west?

Answer : Uranus

Q3) In mathematics, the ‘lemniscate’ is a symbol for?

Answer : Infinity

Q4) The Duke and Duchess of Sussex, aka Prince Harry and Meghan Markle have recently announced the birth of their son. What is the royal baby’s first name?

Answer : Archie

Q5) What temperature is the same in both Celsius and Fahrenheit scales?

Answer : 40


Amazon Today Quiz Answers 23rd May 2019 :-

Q1) The Padma Awards are the highest civilian honors presented to individuals in India. These annual awards take place on the eve of which significant day?

Answer : Republic Day

Q2) Which famous Indian brand was named after Nirupama Patel, the creator’s daughter?

Answer : Nirma

Q3) Sabeer Bhatia, an Indian entrepreneur, co-founded which web-based email company?

Answer : Hotmail

Q4) An Indian film renamed as ‘San Ge Sha Gua’ became a huge hit with young students in China. Name the movie.

Answer : 3 Idiots

Q5) The first FIFA world cup took place in 1930. Which country was the host?

Answer : Uruguay

Amazon Today Quiz Answers 20th May 2019 :-

Q1) Which was the first colour film released in India?

Answer : Kisan Kanya

Q2) Shoojit Sircar’s next film stars Vicky Kaushal where he portrays the role of a revolutionary during the Indian freedom struggle. Which character is he playing?

Answer : Sardar Udham Singh

Q3) The Asian Wrestling Championships 2019 were recently held in Xi’an, China and India won 16 medals in the event, including one Gold. Which sportsperson bought home the Gold?

Answer : Bajrang Punia

Q4) Zoya Akhtar announced her new production house, along with the launch of her film Gully Boy. What is her production house called?

Answer : Tiger Baby Production

Q5) Who was the first Indian to ever win an Oscar?

Answer : Bhanu Athaiya


Amazon Today Quiz Answers 13th May 2019 :-

Q1) Which popular product is associated with the words Nano, Shuffle and Touch?

Answer : Music Player

Q2) What was the name of the network of computers that eventually gave rise to the Internet?

Answer : Arpanet

Q3) The ear and sense of balance are closely connected, and an ear infection may cause one to lose balance and fall.

Answer : True

Q4) Churchill, Sherman and Panzer and the names of ________?

Answer : Military Tanks

Q5) Which of these can a horse NOT do?

Answer : Vomit


Amazon Today Quiz Answers 3rd May 2019 :-

Q1) Which is the smallest state in India?

Answer : Goa

Q2) In which country would you find the Stonehenge, a prehistoric monument consisting of a ring of standing stones?

Answer : England

Q3) Complete the phrase – ‘wear your heart on your __’. This English idiom means openly showing your emotions or feelings.

Answer : Sleeve

Q4) You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Answer : Mumbai

Q5) In which country were the first Olympic games held?

Answer : Greece


Amazon Today Quiz Answers 3rd May 2019 :-

Q1) Podiatrists are medical professional devoted to the study and medical treatment of ___?

Answer : Feet

Q2)  Which of the following is NOT a variety of mango?

Answer : Red Dacca

Q3) Long Island Iced Tea is a popular thirst-quencher during the hot summers. How much tea goes into a glass of Long Island Iced Tea made by a traditional recipe?

Answer : None

Q4) There is a theory that the universe will come to an end when its ever-increasing rate of expansion causes all matter to basically fly apart. What is the term applied to this theory?

Answer : The Big Rip

Q5) He adapted a lecture at the University of Dhaka on the theory of radiation sent it to Albert Einstein who translated it German, and had it published in ‘Zeitschrift fur Physik’. Rabindranath Tagore dedicated his only book on science, ‘Visva–Parichay’ to him. Who is he?

Answer : Satyendra Nath Bose


Amazon Today Quiz Answers 22nd April 2019 :-

Q1) Which Indian state is the first in the country to have 4 international airports?

Answer : Kerala

Q2) Ophidiophobia is the fear of __.

Answer : Snakes

Q3) Who is the coach of the Indian women’s cricket team?

Answer : Wookeri Raman

Q4) A group of crows is called a ‘murder’. What is a group of owls called?

Answer : A Parliament

Q5) In the final season of Game of Thrones, Daenerys Targaryen is battling for the Iron Throne. What was her father’s name, who once ruled from the same throne?

Answer : Aerys II Targaryen


Amazon Today Quiz Answers 15th April 2019 :-

Q1) The Game of Thrones TV show is based on the fantasy novel series ‘A Song of Fire and Ice’. Who is the author to this book series?

Answer : George R. R. Martin

Q2) In the series ‘Game of Thrones’, the White Walkers are vulnerable to which of these materials?

Answer : Dragonglass

Q3) In the Game of Thrones series, what’s the name of the band of assassins that Arya Stark joins in Braavos?

Answer : Faceless men

Q4) What character does Priyanka Chopra’s sister-in-law play in the Game of Thrones series?

Answer : Sansa Stark

Q5) Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?

Answer : Croatia


Amazon Today Quiz Answers 12th April 2019 :-

Q1) Which iconic figure of Greek mythology causes people to turn to stone?

Answer : Medusa

Q2) Which famous Indian cricketer has been appointed as the latest chairman of the ICC cricket committee?

Answer : Anil Kumble

Q3) Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Answer : True

Q4) How old is the oldest known living person in this year?

Answer : 116

Q5) Archana Kamath is associated with which sport?

Answer : Table Tennis


Amazon Today Quiz Answers 8th April 2019 :-

Q1) Water can exist in the solid, liquid, and gaseous state at the same time.

Answer : True

Q2) Chetan Bhagat has announced that he is releasing a new non-fiction book in May. What is the title of the book?

Answer : India Positive

Q3) The Statue of Liberty is known world-over as a symbol of the USA. But it was gifted to America by another country. Who gifted it?

Answer : France

Q4) Water was first discovered on the moon by NASA’s Moon Minerology Mapper. The mapper was sent into space on a spacecraft sent by which country?

Answer : India

Q5) Couples celebrate a silver anniversary for 25 years of togetherness. If they celebrate a crystal anniversary, how long have they been together?

Answer : 15 years


Amazon Today Quiz Answers 29th March 2019 :-

Q1) Where can you find the smallest bone in the human body?

Answer : Ear

Q2) When referring to genres of music, what does ‘R and B’ stand for?

Answer : Rhythm and blues

Q3) In which year was Microsoft established?

Answer : 1975

Q4) A caterpillar does not stay a caterpillar for its entire life. What does it change into?

Answer : Butterfly or Moth

Q5) What is the currency of Sweden?

Answer : Krona


Amazon Today Quiz Answers 25th March 2019 :-

Q1) In 1996, a mammal named Dolly was successfully cloned for the first time. What type of animal was it?

Answer : Sheep

Q2) Hummingbirds can fly backwards.

Answer : True

Q3) What is the name of the character played by Akshay Kumar in the movie ‘Kesari’?

Answer : Havildar Ishar Singh

Q4) India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world.

Answer : False

Q5) Salman Khan and Sanjay Leela Bhansali are reuniting for a film after 19 years. Alia Bhatt announced that she will be joining the cast. What is the film set to be called?

Answer : Inshallah


Amazon Today Quiz Answers 22nd March 2019 :-

Q1) The 2019 IPL is just around the corner, and Yuvraj Singh has joined a new team. Which team will he play for?

Answer : Mumbai Indians

Q2) Who was the first Indian to fly into outerspace?

Answer : Rakesh Sharma

Q3) Orcas, or killer whales are a sub-species of dolphins.

Answer : True

Q4) Priyanka Chopra played a supporting role in a recent Netflix Original rom-com with Rebel Wilson and Liam Hemsworth. What’s the name of the film?

Answer : Isn’t It Romantic

Q5) Two South Korean companies recently announced a 300 Million dollar investment in India based, Ola Cabs. The first company is Hyundai, name the second.

Answer : Kia Motors Corporation


Amazon Today Quiz Answers 18th March 2019 :-

Q1) Which of this natural phenomenon is also known as the ‘Northern Lights’?

Answer : Aurora borealis

Q2) In ___, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

Answer : 1983

Q3) Who was the fictional detective created by Arthur Conan Doyle?

Answer : Sherlock Holmes

Q4) The Tropic of Cancer does NOT pass through which of these Indian states?

Answer : Bihar

Q5) Which state was divided into Maharashtra and Gujarat in 1960?

Answer : Bombay


Amazon Today Quiz Answers 15th March 2019 :-

Q1) The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Answer : Paleontology

Q2) Which is the least populated country in the world?

Answer : Vatican City

Q3) What is the Roman numeral for 50?

Answer : L

Q4) Which is the highest attainable rank in the Indian Army?

Answer : Field Marshal

Q5) The surrender of Japan in 1945 brought an end to WWII. On which ship were the surrender documents signed?

Answer : USS Missouri


Amazon Today Quiz Answers 11th March 2019 :-

Q1) When referring to dates and years, BC stands for ‘Before Christ’. What does AD stand for?

Answer : Anno Domini

Q2) In which country is the International Court of Justice located?

Answer : Netherlands

Q3) If you’re playing chess, which piece can only make an L-shaped move?

Answer : The Knight

Q4) Which of the following smartphone brands does NOT belong to the same parent company?

Answer : Xiaomi

Q5) Which country is Prague in?

Answer : Czech Republic


Amazon Today Quiz Answers 8th March 2019 :-

Q1) Which Is The Longest River In Asia?

Answer : Yangtze

Q2) What Was The Term Used To Refer To British Women Who Fought For Women’s Right To Vote In The Early 20th Century?

Answer : Suffragettes

Q3) Halitosis Is The Medical Term For Which Of These?

Answer : Bad Breath

Q4) To Commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test Runs, A Wall With 10,000 Bricks Was Built In Which Of These Stadiums?

Answer : M Chinnaswamy Stadium, Bengaluru

Q5) Which Nation Was The First To Give Women The Right To Vote?

Answer : New Zealand


Amazon Today Quiz Answers 4th March 2019 :-

Q1) On which day is the International Women’s Day celebrated every year?

Answer : 8th March

Q2) After being nominated for several years, Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016. Which film did he win it for?

Answer : The Revenant

Q3) The circle of latitude known as Tropic of Capricorn, passes through India

Answer : False

Q4) The 2018 film, Pad Man, starring Akshay Kumar is based on a true story. Who is the social entrepreneur that inspired the character?

Answer : Arunachalam Muruganantham

Q5) Which country will host the 2020 Summer Olympics?

Answer : Japan


Amazon Today Quiz Answers 1st March 2019 :-

Q1) On Feb 13, 2019, after 15 years of exploration, NASA declared its Mars rover ‘dead’. What was the name of this robotic rover?

Answer : Opportunity

Q2) Until 1955, the State Bank of India was known as __.

Answer : Imperial Bank of India

Q3) How many times have the Chennai Super Kings won the IPL?

Answer : Three

Q4) The game PUBG has been created and released by the popular gaming company EA Sports.

Answer : False

Q5) The ____ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur. Fill in the blanks.

Answer : The Ring of Fire


Amazon Today Quiz Answers 25th February 2019 :-

Q1) Rudyard Kipling’s ‘The Jungle Book’ was set in which of these Indian states?

Answer : Madhya Pradesh

Q2) Which of these movies has NOT been directed by Anurag Kashyap?

Answer : Uri: The Surgical Strike

Q3) The flavorful spice, cinnamon, is made from which part of a tree?

Answer : Bark

Q4) Who was the first woman Air Marshall in India?

Answer : Padmavathy Bandopadhyay

Q5) As per which of these calendars are we in the year 2019?

Answer : Gregorian calendar


Amazon Today Quiz Answers 22nd February 2019 :-

Q1) If you visit a Podiatrist, which part of the body will this doctor treat?

Answer : Feet

Q2) Which of these is NOT a play by Shakespeare?

Answer : Barefoot in the park

Q3) Jack Dorsey founded which social network in March 2006?

Answer : Twitter

Q4) Bamboo is a type of grass.

Answer : True

Q5) The ‘Clavicle’ is also known by which other name?

Answer : Collarbone


Amazon Today Quiz Answers 18th February 2019 :-

Q1) Which is the smallest state in India?

Answer : Goa

Q2) If you write a letter to ‘HOH OHO, Canada’ – whose postal code would you be writing to?

Answer : Santa Clause

Q3) Which of these is NOT a fire-element sign from the Zodiac?

Answer : Aquarius

Q4) MS Dhoni has never scored a century in any match outside Asia.

Answer : True

Q5) Photoshop, Premiere Pro and Illustrator are programs belonging to which software company?

Answer : Adobe Inc.


Amazon Today Quiz Answers 15th February 2019 :-

Q1) Where in the human body is the femur located?

Answer : Leg

Q2) Which one of these Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Answer : Taare Zamin Par

Q3) During the festival of Onam, people enjoy a wholesome feast known as ‘sadya’. In which Indian state is this festival celebrated?

Answer : Kerala

Q4) ‘Claque’ is _____.

Answer : a group of people hired to applaud at a performance

Q5) If someone mentions ‘Brogues’ what piece of fashion are they referring to?

Answer : Shoes


Amazon Today Quiz Answers 11th February 2019 :-

Q1) From what book is the quote,’ War is peace, Freedom is Slavery, Ignorance is strength’?

Answer : 1984

Q2) ‘Dunder Mifflin Paper Company’ is the setting for which famous TV series?

Answer : The Office

Q3) The first person in history to win two Nobel prizes was ______________.

Answer : Marie Curie

Q4) In the context of space, a ‘Light Year’ is ______.

Answer : A unit of length

Q5) Vader, Papi, Tatay, and Tevas are different terms for a _____.

Answer : Father


Amazon Today Quiz Answers 8th February 2019 :-

Q1) Ablutophobia’ is the fear of?

Answer : Bathing

Q2) The Greeks referred to this state as ‘Pentapotamia’, an inland delta of five converging rivers. Name this Indian State

Answer : Punjab

Q3) Which of these is the Greek goddess of victory?

Answer : Nike

Q4) Jetsun Pema became the queen of which Asian kingdom following her marriage in 2011?

Answer : Bhutan

Q5) Which High Court recently ruled against negative marking in competitive examinations?

Answer : Madras High Court


Amazon Today Quiz Answers 4th February 2019 :-

Q1) Who led the Indian cricket team to their first ever World Cup victory in 1983?

Answer : Kapil Dev

Q2) What is the national sport of Japan?

Answer : Sumo Wrestling

Q3) A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer : 14

Q4) The largest Buddhist monastery is the world is located in ___

Answer : Indonesia

Q5) Which of these Indian states does NOT share its border with China?

Answer : Nagaland


Amazon Today Quiz Answers 1st February 2019 :-

Q1) Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?
Answer : Croatia
Q2) ‘I’m the king of the world’ is a dialogue from which movie?
Answer : Titanic
Q3) There have been 3 Kabbadi World Cups held so far, and one country has won them all. Which one is it?
Answer : India
Q4) Polar bears are found in Antarctica.
Answer : False
Q5) ‘Salome’ and ‘An Ideal Husband’ are plays written by which playwright?
Answer : Oscar Wilde

Amazon Today Quiz Answers 28th January 2019 :-

Q1) Who is the first Indian-born actor to be on the cover of the US edition of Vogue magazine

Answer : Priyanka Chopra

Q2). What were the soldiers who protected Roman emperors called?

Answer : Praetorian Guard

Q3) Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer : Scotland

Q4) Sachin Tendulkar fielded for Pakistan once

Answer : True

Q5) At least one native species of ant is found on every continent, except?

Answer : Antarctica


Amazon Today Quiz Answers 25th January 2019 :-

Q1) In the Lion King, ‘Rafiki’ is the name of which character?

Answer : The Monkey

Q2) Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer : Sleeping

Q3) Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer : Scotland

Q4) Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer : Madagascar

Q5) In which year was the first hard disk with a gigabyte of space released?

Answer : 1980

Amazon Today Quiz Answers 18th January 2019 :-

Q1) The Mughal Empress Arjumand Banu Begum is better known as?

Answer : Mumtaz Mahal

Q2) Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer : The Persian Empire

Q3) Clark Kent is the real name of which superhero?

Answer : Superman

Q4) What is the main component used in the manufacture of glass?

Answer : Sand

Q5) Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer : New Zealand

Amazon Today Quiz Answers 14th January 2019 :-

Q1) What kind of weapon is a falchion?

Answer : A sword

Q2) A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer : 14

Q3) AR Rahman won a Grammy award for which album?

Answer : Slumdog Millionaire

Q4) In 1927, who launched the ‘Mahad Satyagraha’?

Answer : Dr. B. R. Ambedkar

Q5) The Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

Answer : 38-45 minutes

Amazon Today Quiz Answers 11th January 2019 :-

Q1) In August 1962, Jamaica declared independance from which country?

Answer : United Kingdom

Q2) In 1819, Sir Thomas Stamford Raffles founded which colonial state?

Answer : Singapore

Q3) What is the national flower of India?

Answer : Lotus

Q4) Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer : Madagascar

Q5) Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer : Sleeping

Amazon Today Quiz Answers 8th January 2019 :-

Q1) Coco, Cars and Inside Out are all films produced by which animation film company?

Answer : Pixar

Q2) Which is the only planet in our solar system that is not named after figures from Greek or Roman mythology?

Answer : Earth

Q3) In the Marvel Universe, who is the Scarlet Witch’s twin brother?

Answer : Quicksilver

Q4) Which is the world’s largest land carnivore?

Answer : Polar Bear

Q5) Who recently took charge as the first Chief Justice of Telangana High Court?

Answer : TB Radhakrishnan

Amazon Today Quiz Answers 4th January 2019 :-

Q1) The unique Chapparam (Chariot) festival 2018 recently commenced in which of the following states?

Answer : Tamil Nadu

Q2) The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Answer :  Paleontology

Q3) Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Answer :  Mizoram

Q4) What is the name of the organization that serves as the governing body of the Olympics?

Answer :  IOC

Q5) Les Demoiselles d’Avignon, Weeping Woman and Guernica are famous paintings by which modern artist?

Answer :  Pablo Picaso

 

Terms & Conditions of Amazon Quiz Time :-

  • This Contest will commence on 16th October 2018 from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”)
  • In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  • Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  • Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  • The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and a total of 1 (one) participant will be selected as winners by a random draw of lots.
  • The declared winner(s) will be eligible for winning a Philips Air Fryer (hereinafter referred to as “Prize(s)”).
  • Results on 30th November

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here